Sälja saker på nätet - 7 Tips för att lyckas

Har du någon gång försökt sälja saker på nätet så vet du troligtvis om att det kan vara väldigt tidskrävande att få det du vill ha sålt till rätt pris.

 

Anledningen till det här i oftast bara en brist på kunskap och någonting som du kan förbättra med några riktigt enkla tips. I den här artikeln kommer vi prata om hur du kan optimera dina annonser för att sälja prylar på nätet snabbt och få priset du vill ha. Den här kunskapen kan du både använda dig utav på annonsera och andra sidor.

7 Tips För Att Sälja Saker På Nätet

Det finns många saker att tänka på om du vill sälja saker på nätet. Här kommer 7 tips om hur du har större chans att sälja dina saker på nätet snabbt och tryggt.

1. Bra Bilder

bra bilder

En bra bild säger mer än tusen ord - är troligtvis ett uttryck du har hört förrut, som även finns en stor sanning i. En eller flera bra bilder är riktigt viktigt för att du ska få potentionella köpare intresserade av din vara.

 

Du har säkert själv avböjt från att köpa någonting pga att varan såg dålig ut på bilderna. Det finns en anledning till att mäklare osv använder dyra fotografer för att få så bra bilder som möjligt!

 

Använd en bra kamera eller mobilkamera och försök lägga in så tydliga bilder som möjligt så kommer din annons vara mycket mer attraktiv.

2. Bra Rubrik

Du har troligtvis hört om clickbait förrut, och det är inte riktigt vad vi ska uppnå här, även om vi ska följa regeln litegrann. Du vill ha en enkel och kort rubrik som tydligt säger vad du vill sälja som kan fånga ögonen på en potentionell köpare snabbt.

 

Att skriva en bra rubrik på sidor som här på Annonsera är även bra för sökmotorer som Google och Bing, vilket gör att du kan få mycket mer trafik till din annons till dom genom att skriva en bra rubrik. 

3. Detaljerat Beskrivning

En detaljerad beskrivning är riktigt viktigt om du vill sälja saker på nätet. Först och främst så är det effektivt för att få en potentionell köpare intresserad och för det andra så slipper du svara på frågor flera gånger om, om du förklarar det mesta i annonsen. Snabba och enkla försäljningar är någonting du vill uppnå och genom att skriva en bra beskrivning så kan du uppnå det.

 

Även här så är en bra beskrivning bra för sökmotorer som Google och bing vilket gör att du kan få mycket trafik till din annons. Vi här på Annonsera jobbar mycket med att få trafik ifrån sökmotorer och är optimerade för det, så lägger du även till det i din annons så kan du få mycket trafik.

4. Rätt tajming

Tajming är någonting som du måste lägga stor vikt på. Tänk på att försök tajma dina försäljningar rätt för att få mest valuta ut från din försäljning.

 

Det kan tex vara att sälja skidor på hösten istället för på våren, eller att sälja en båt på våren istället för hösten. Att tajma såna här varor på rätt säsong kan ofta ge en stor % ökning av försäljningspriset.

 

Några saker som är bäst att sälja på våren eller sommaren för att få så bra betalt som möjligt är:

 • Cyklar
 • Bilar
 • Båtar
 • Mopeder
 • Utemöbler
 • Trädgårdsmaskiner
 • Verktyg
 • Golfprylar
 • Byggmaterial
 • Camping och friluftsliv
 • Växthus
 • Hundar
 • Katter

Självklart finns det även många andra saker som är bättre att sälja på vintern så som till exempel:

 • Skidor
 • Skridskor
 • Vinterkläder
 • Julpynt
 • Snowboard

Det behöver inte vara säsonger heller utan du kan även tajma försäljningar till helgen till exempel. Du har störst möjlighet att sälja saker på helgen eftersom många då har tid att åka och hämta prylar. 

 

Har du inte tid att vänta för att sälja så ska du såklart försöka sälja din vara direkt, men du bör komma ihåg att du kanske inte kan få fullt pris för din vara.

5. Priset

Priset är självklart någonting riktigt viktigt när det kommer till försäljning. Det kan vara riktigt svårt att hitta en balans mellan vad som är ett rimligt pris. För att komma fram till ett bra pris så kan du kika runt på lite olika sidor för att hitta vilken prisklass du ska lägga dig på.

 

Ett för högt pris kommer göra att din försäljning blir fördröjande eller ingen försäljning alls. Dock så kan det vara bra att lägga ett lite för högt pris för att i dom flesta fall så kommer många pruta en del på priset. 

 

Att lägga ett för lågt pris märker du oftast genom att du blir nedringt direkt och att folk kastar sig över dig. Har du lagt ett för lågt pris så kan du alltid ändra priset.

6. Nå ut till stor räckvidd

stor räckvidd

Lägger du ut en annons här på Annonsera så kan du nå en rätt stor räckvidd då vi har många besökare. Dock ska du komma ihåg att du har en mycket större räckvidd om du lägger ut din annons på flera sajter samtidigt. 

 

Det finns flera sajter att sälja saker på nätet än Annonsera där du kan annonsera gratis och genom att lägga in din annons på många sajter, så har du mycket större chans att både sälja din vara snabbt och få priset du vill ha för varan.

7. Var ärlig

Ärlighet varar längst och det är även någonting du ska komma ihåg om du vill sälja saker på nätet. Var ärlig och skriv utförligt vad för defekter som finns på varan så kommer du bygga upp ett bra rykte och har en större chans att sälja saker enkelt i framtiden.

 

Är du inte ärlig så kan du även bli uthängd på sociala medier eller annat och det är verkligen ingenting du vill ska hända. Så vårt bästa tips är att det lönar sig att vara ärlig! Sedan finns det såklart tillfällen då man inte behöver berätta allt i minst detalj utan det kan vara upp till köparen att kontrollera vissa saker.

Vanliga Frågor Om Att Sälja Saker På Nätet

Vart är bäst att sälja saker?

Det enklaste sättet är att sälja saker online. Där nåt du en väldigt stor målgrupp och du kan enkelt hitta en potentiell köpare. Du kan lägga upp gratis annonser snabbt och enkelt här på hos oss på Annonsera och nå ut till en stor räckvidd.

Vart kan man sälja saker snabbt?

Det finns flera ställen att sälja saker snabbt på, och ett av ställena är här hos oss på Annonsera.se. Annars finns det även andra ställen som Facebook eller andra liknande sidor där du kan annonsera gratis och nå ut till en stor räckvidd snabbt.

Vad är lättast att sälja?

Vad som är lättast att sälja beror helt på vart du försöker sälja och vad du är bra på att sälja. Små och vardagliga saker är oftast enkla att sälja då det finns en stor målgrupp med samma intresse. Specifika saker inom vissa små hobbies eller liknande kan vara svårare att sälja om målgruppen är liten.

Vad är bäst att sälja på nätet?

Det går att sälja i princip allt på nätet bara man vill. Så därför finns det egentligen ingenting som är bäst att sälja på nätet då det beror på väldigt många faktorer och det beror mycket på hur bra du är på att nå ut till din målgrupp.

Sammanfattning

Att sälja saker på nätet är oftast enkelt och snabbt då du kan nå ut till en stor målgrupp inom de flesta kategorierna. Tyvärr så finns det alltid risker att bli lurad genom att köpa eller sälja saker på nätet och därför är det extra viktigt att vara väldigt försiktig och aldrig betala pengar i förskott.

 

Vi här på Annonsera jobbar dagligen med att göra det så enkelt och säkert som möjligt att sälja saker på nätet för du ska känna dig trygg i ditt köp eller din försäljning. Vi hoppas den här artikeln har hjälpt dig och du nu fått lite tips om hur du kan köpa och sälja saker på nätet tryggt. Vill du lägga in en gratis annons så kan du göra det här på våran sida.

Dela
Sök i blogg